miercuri, 17 octombrie 2012

femeile

"Când o femeie îşi pune în cap să se culce cu un bărbat, nu există zid care să-i reziste, nici cetate pe care să n-o dărâme,nici consideraţii morale pe care să nu fie dispusă să le ocolească: nu mai ţine cont de nimic, nici chiar de Dumnezeu." Dragoste in vremea holerei, Gabriel Garcia Marquez
 Mereu am fost de parere ca daca o femeie isi pune ceva in cap, nu se va opri pana nu isi va atinge scopul. Desi citatul se refera la sex, eu cred ca este universal valabil.

2 comentarii:

  1. În ciuda vârstei sale foarte înaintate, Gabriel Garcia Marquez rămâne un om fără Hristos și fără Dumnezeu, un scriitor EXCENTRIC care promovează IMORALITATEA ȘI PĂCATUL, aspecte care n-au ce căuta în viața creștinului (ne batem în piept că suntem creștini ortodocși dar nu cumva viața noastră este trăită fără Dumnezeu ?!?).

    Raluca, ce părere ai de "titlul" unei cărți scrise de Gabriel Garcia Marquez ? Este vorba de
    "Povestea târfelor mele triste" !!! Crezi că merită să-l promovezi pe un asemenea individ pe blogul tău ??? Nu cumva ar trebui să promovăm doar lucrurile de valoare, cele care ne ajută să ne apropiem de Dumnezeu, să avem o viață curată și plăcută, să trăim la un anumit nivel moral ?!?

    Ca să-ți dai seama ce fel de om este Gabriel Garcia Marquez, îți dau doar un citat ca să vezi ce gândire bolnavă are acest om care în loc să se pregătească cum se cuvine pentru trecerea în veșnicie, pentru întâlnirea cu Dumnezeu și pentru mântuire, se ocupă de lucruri imorale, rușinoase și păcătoase, în ciuda vârstei sale extrem de înaintate :

    „În anul în care am împlinit nouăzeci de ani, am vrut să-mi dăruiesc o noapte de dragoste nebună cu o adolescentă fecioară.“

    Iată ce "perle" mai scoate acest individ în "cartea" sa, iată cum slăvește CURVIA, iată ce fel de "punct de reper" este el pentru generația tânără, iată pe cine promovezi tu pe blogul tău :

    "Niciodată nu m-am culcat cu vreo femeie fără s-o plătesc, şi pe puţinele care nu erau de meserie le-am convins prin argumente ori cu de-a sila să primească bani chiar de-ar fi să-i arunce la gunoi. Cam pe la douăzeci de ani, am început să ţin un catastif cu numele, vârsta, locul şi câteva însemnări privitoare la împrejurările şi la felul în care se petrece totul. Până la cincizeci de ani, ajunsesem la cinci sute paisprezece femei cu care o făcusem cel puţin o dată. Am încetat să mai notez când trupul nu mai răzbea cu atâtea şi puteam ţine socoteala fără catastif."

    (Gabriel Garcia Marquez - "Povestea târfelor mele triste")

    Să-l vedem dacă o să mai fie ateu atunci în clipele cumplite ale morții, să vezi ce-o să mai urle disperat după Dumnezeu...

    Doamne, ai milă de acest om și ajută-l să-și dea seama de starea în care se află și să se întoarcă la Tine ca să nu fie pierdut pentru totdeauna !!!
    Ajută-l să-Ți predea povara păcatelor sale grele !

    http://www.youtube.com/watch?v=UXwrSmfvXc0




    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu nu am incercat sa il promovez pe Gabriel pe blogul meu, am citit o singura carte scrisa de el ("Dragoste in vremea holerei"), iar acest citat se regasea in carte si am ales sa il public, pentru ca sunt de acord ca o femeie este capabila sa reuseasca tot ce isi propune, asa cum am explicat si in post, nu m-am referit la sex.

      Ștergere

Lumea ei

           "Iti complici prea mult viata" i-au spus. Stia si ea asta, la fel cum stia si ca o viata simpla nu-i pentru ea. Ordin...