luni, 5 decembrie 2016

Profa de fizica

         Nu am fost o eleva eminenta, eram fetita din banca a 3 a care stia de multe ori raspunsul,dar care nu ridica niciodata mana. Iubeam matematica. ciudat, tinand cont ca atunci cand am inceput liceul era putin suparata ca mi-am lasat parintii sa ma convinga sa aleg mate-info in detrimetrul filologiei. Profesoara de matematica iubea materia si o explica asa cum noi ne explicam relatiile, simplu si natural.
       Au trecut aproape 6 ani de cand am terminat liceul, desi uneori pare ca ieri eram pentru prima data in curtea colegiului national "Elena Cuza". Dupa cum spuneam, nu m am facut remarcata in fata profesorilor, dar eu i-am remarcat pe ei, pe fiecare in parte. Astazi am aflat ca profa de fizica a murit... A fost singura profesoara care a vrut sa mearga cu noi in excursie, singura care intelegea ca aveam 16 ani si tot ce ne doream era ca orele sa dureze 5 minute, iar pauza 40. Nu am inteles niciodata fizica si probabil niciodata nu o sa o fac, dar ora ei imi placea. nu ne-a stresat cu mii de formule sau cu pagini intregi de teorie. Ne punea documentare si ne dadea teste pe care le rezolvam impreuna cu colegul de banca.  Toti am indragit o! Postul de astazi este despre profa de fizica, o femeie minunata pe care nu o vom uita niciodata!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lumea ei

           "Iti complici prea mult viata" i-au spus. Stia si ea asta, la fel cum stia si ca o viata simpla nu-i pentru ea. Ordin...